DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

År 2020 har skabt helt nye måder at arbejde på. Corona-situationen har vendt op og ned på vores måder at arbejde på – på både godt og ondt. Mange har pludselig måtte forholde sig til begrebet ”hjemmearbejde”, som ellers har været et fremmed fænomen indtil nu.

Men med en verden vendt på vrangen, har new normal været et mantra, som har været umuligt at styre udenom. Derfor er hjemmekontoret nu en virkelighed for de fleste. Det stiller ikke bare krav til den ansatte, men også virksomheden, som må sørge for ordentlige arbejdsforhold, så godt de kan.

Gør det nemt for din ansatte

Noget af det vigtigste du kan gøre som virksomhed, er at sørge for den gode overgang til hjemmearbejdet. Sørg derfor for det første for, at det er nemt og ligetil at starte computeren og komme i gang. Gode og ikke mindst sikre løsninger gør sig gældende her – og derfor anbefaler vi, du giver medarbejderne adgang til deres digitale skrivebord, lige meget hvorfra de arbejder, så de kan tilgå deres ting.

En såkaldt hosted desktop løsning kan være svaret her. Den giver nemlig den ansatte mulighed for at logge på og arbejde via en internetforbindelse – fra hvor som helst i hele verden. Det fungerer tilmed på flere platforme (PC, mobil og tablet), hvilket gør det let at tjekke mails eller tilgå sin arbejdstelefon. En sådan løsning fjerner desuden behovet for egne IT servere og uddannet personale, da den kan oprettes simpelt. Dertil er der backup løsning indbygget samt mulighed for at skalere, hvis virksomheden pludselig vokser. Læs mere her.

Foruden let adgang til sit digitale skrivebord, skal du som virksomhed tænke over den ansattes mulighed for at kommunikere. Den ansatte kan ikke bare rejse sig og gå over til sin kollega længere, og heller ikke hurtigt tage et møde. Det stiller nye krav til kommunikationskanalerne, hvilket skal indtænkes.

Sørg derfor for at den ansatte har adgang til chat-mulighed og desuden kan afholde videomøder. Sørg for, at alle anvender samme system.

Husk også hardware

Ét er de nye muligheder, som softwaren skal understøtte. Men glem ikke professionelt hardware! Det er vigtigt med gode head-set, som sikrer ordentlig lyd og klar tale.

Dertil kan der blive behov for at lade den ansatte låne udstyr som f.eks. en ekstra skærm eller sågar en god stol etc.

Husk at jo bedre du understøtter den ansatte, desto mere produktivitet kan du forvente.