DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du har en helt almindelig arbejdsdag, tænker du måske ikke ret meget over at passe rigtig godt på dig selv og din krop. Men hvis ikke du gør det, vil det lige pludselig mærkes på den ene eller den anden måde, og så vil du fortryde, at du ikke tænkte over det fra start. Men hvordan passer du bedst på dig selv?

Varier dine arbejdspositioner

Du skal gerne holde til at kunne arbejde i mange år uden at ødelægge din krop fuldstændig. Der er nogle jobs, der er fysisk hårdere end andre, men fælles for alle jobs er, at det er rigtig godt at variere sine arbejdspositioner. Hvis du er i den samme position hver dag i mange timer ad gangen, vil du med tiden højst sandsynlig få ondt. Det er ikke sikkert, at du kan variere dine arbejdspositioner det store, men så husk at tage fem minutter i ny og næ, hvor du lige går en lille tur eller strækker din krop.

Brug altid de tilgængelige hjælpemidler

Hvis du har et arbejde, der kan være fysisk hårdt, vil det som regel også være nogle forskellige hjælpemidler på din arbejdsplads. Det kan være sådan noget som en vakuumløfter. Det kan nogle gange være fristende at undlade hjælpemidlerne og i stedet forsøge at gøre et virkelig tungt løft selv f.eks. Det er på ingen måder godt for din krop. Det er bedre at tage sig lidt ekstra tid og skåne din krop, når nu der er hjælpemidler til rådighed.

Være flere om tingene

Det kan også være, at du nogle gange fristes til at løfte eller lave noget, som egentlig er bedst at være to til. Men fordi det er hurtigere at forsøge selv, gør du det. Men igen vil din kroppe takke dig for at tage dig den ekstra tid til at vente på en kollega.