DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider der linkes til.

Der er mange gode grunde til at tage skeen i den anden hånd og bygge en virksomhed op fra bunden. Der er til gengæld også mange dårlige grunde. I første omgang handler det om at komme i gang med dit hjertebarn og slå hul på iværksætterdrømmen.

Du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken

Klichéer. På din rejse som blomstrende iværksætter har du højst sandsynligt hørt dem alle. Alligevel vil vi råde dig til at huske, at du ikke behøver at opfinde den dybe tallerken. Det vil sige, at du ikke behøver at finde en ny, smart måde at være iværksætter eller selvstændig på.

Hvis du har knækket koden til en succesrig virksomhed med et kapitaloverskud på over seks cifre på under et kvartal, så del gerne ud af din vidunderstrategi. De færreste oplever den succes i starten. Derfor retter de klogt blikket mod erfarne forretningsmænd og iværksættere, som startede fra bunden og med tiden opbyggede et imperium.

Selvbiografier, inspiration og andres erfaringer er guld værd i en opstartsfase som ny erhvervsdrivende. Selvom både fremgang og modgang giver kostbare og personlige erfaringer, så er der ingen skam i at låne inspiration fra andres sejre og nederlag i erhvervsbranchen!

Byg din virksomhed på moderne organisationsteori

Driver du en selvstændig enkeltmandsvirksomhed? Eller drømmer du om, at din virksomhed bryder igennem og får en stor afdeling af medarbejdere? Uanset hvad gør du både dig selv, dine eventuelle medarbejdere og kommende kunder en stor tjeneste ved at følge nogle klare tendenser for virksomheder anno 2020.

Begreber som vision, mission og værdier er virksomheders DNA. Derudover er det vigtigt, at selvsamme virksomheder er transparente, når det gælder deres virke. Sidst, men ikke mindst, skal kollegaerne have flekstid og kageordning.

Som ny erhvervsdrivende er det selvfølgelig ikke disse punkter, du skal arbejde mest på. Pointen er, at du bør reflektere over, hvilken form for virksomhed du vil drive. Hvad er formålet? Hvilke værdier skal virksomheden bygge på? Hvordan skal det kommende arbejdsmiljø være?

Jo før du kan svare på spørgsmålene, desto hurtigere har du virksomhedens DNA, som du kan bygge videre på fremover.

Få styr på de juridiske ting i forbindelse med skiftet fra privatperson til iværksætter

Der er mange ting at tage højde for, hvis du vil være iværksætter eller selvstændig erhvervsdrivende. Derfor kræver det, at du har tungen lige i munden – især på områder som lovgivning.

Når du driver en virksomhed i eget navn, er det vigtigt, at budgetter, omkostninger og bogholderi er i orden. Pludselig leverer dit elselskab både strøm til din privatbolig og dit hjemmekontor. Derfor bør du tjekke op på de juridiske retningslinjer, når du laver skiftet fra privatperson til iværksætter eller selvstændig erhvervsdrivende.

I sidste ende er der altid nogle gode og dårlige ting ved at gå egenrådigt ind i erhvervsbranchen. Du vil få mange opture og nedture på vejen mod succes, og opstarten er ingen undtagelse. Søg viden, fastlæg virksomhedens DNA, og få styr på de juridiske faldgruber. På den måde er du godt på vej mod en fornem opstartsfase som iværksætter eller selvstændig erhvervsdrivende.