DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Skaf penge med fundraising

Fundraisere kan hjælpe dig med at skaffe midler hjem fra private fonde, offentlige puljer og internationale støtteordninger.

Du kan spare mange kræfter med en fundraiser og øge udsigten til, at den nødvendige støtte bliver rejst, hvis du har folk med i ansøgningsprocessen, som er fortrolige med fundraising! Se mere om det på denne side.

Gode råd

Find lokale alliancer. Det virker positivt, hvis du har tænkt lokale interesser ind i dit projekt.

Hav fokus på det innovative. Fonde er ikke glade for at kopiere andre, og derfor er det altid vigtigt, at man hele tiden har øje for det nyskabende og andeledes i projektet

Tidlig kontakt. Det er altid en god ting at være i god tid med din ansøgning, men dog heller ikke så tidligt ude, at du kun har en idé og ikke har været ude at undersøge muligheder for implementering endnu.

Tag personlig kontakt ved at få dig en ”ambassadør”. Det er godt at få en kontaktperson i fonden eller puljen. På den måde får du kvalificeret rådgivning, så du bedst muligt kan færdiggøre din projektbeskrivelse og udforme en ansøgning, der lever op til fondens krav og betingelser.

Vær bevidst om, hvilket projekt du vil have. Du skal altid være bevidst om, hvad det er for et projekt, du vil sætte i værk, samt være loyal over for din idé.

Spild ikke din tid. Prøv at sæt dig ind i fondens formål og vedtægter og koncentrer dig om de fonde, som passer til dit projekt.

Vurder trends. Det er væsentligt at kigge på, hvad der rører sig i lokalsamfundet, så du med fordel kan tænke det ind i dit projekt.

Fortæl, hvem du ellers har søgt hos. Det er de færreste fonde, der foretrækker at være alene om et projekt. Derfor kan det være en fordel, hvis en anden fond i forvejen har givet positivt tilsagn om støtte.