DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Vi vil alle gerne spare penge – også når det kommer til regnskabsprogrammer. Men kan man nøjes med et gratis regnskabsprogram, eller er der simpelthen for meget på spil, til at det vil være klogt at spare penge på?

Om du kan nøjes med blot at bruge et gratis regnskabsprogram, afhænger meget af dine individuelle og din virksomheds behov. Skal det se godt ud, føles lækkert at bruge, kunne integrere med lønstyring, lagerbeholdning, fragt osv. – eller skal det blot bruges til bogføring, uden de store krav til udseende og egenskaber?

Det skal nævnes, at langt de fleste mindre virksomheder ikke har behov for at betale for et regnskabsprogram. Du får hos flere regnskabsprogrammer både gratis fakturering, brugervenlige platforme, sågar også bogføringshjælp – uden det behøver koste dig en krone.

Førhen var du som virksomhedsejer tvunget til at betale for et regnskabsprogram – men sådan er det ikke nødvendigvis længere. I dag findes der flere forskellige muligheder – og det er da lækkert, ikke? Det synes vi også.

Hvad bør jeg vælge af gratis regnskabsprogram?

Valg af regnskabsprogram er nærmest et religionsspørgsmål i dag – på samme højde som spørgsmålet om man bør vælge Apple eller Android. Folk vil altid have forskellige meninger om tingene, og have forskellige indgangsvinkler til tingene. Hvis du ønsker at læse om de forskellige regnskabsprogrammers fordele og ulemper, bør du helt sikkert tjekke Tjekrevisor.dk ud. Her kan du, helt gratis, læse anmeldelser af de forskellige regnskabsprogrammer. Herinde kan du også se hvilke regnskabsprogrammer, der tilbyder overblik over dit regnskab fuldstændig gratis, så du ikke pludselig er bundet af en aftale, du ikke kan se dig ud af. De fleste regnskabsprogrammer er efterhånden så brugervenlige, at alle kan finde ud af dem – og ellers er der ofte en flink support, der kan hjælpe dig med dine spørgsmål.

Fordelen ved gratis regnskabsprogrammer

Først og fremmest, så er de selvfølgelig gratis – og hvem kan ikke godt lide ting, der er gratis? Regnskabsprogrammerne er selvfølgelig ude efter dine penge; det er klart. Men ved at flere regnskabsprogrammer giver dig muligheden for at prøve dem, og udforske dem, helt gratis, får du en fantastisk mulighed for at finde det regnskabsprogram, som netop du føler dig mest hjemme i. Man kan læse sig til meget – men du får helt sikkert mest ud af at prøve dig frem. Opret dig som bruger på de sider, der står inde på Tjekrevisor.dk, og prøv det i et par uger. Lær at finde rundt i programmerne, og gør så op med dig selv, hvad du føler dig mest hjemme i. Det er også værd at kigge på hvilke programmer der er bedst i den betalte udgave, hvis du en dag skulle få behov for eksempelvis integrationer med fragtfirmaer, lagerstyring eller noget andet.