DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det siger jo lidt sig selv, at de gulvtyper, som er udbredte i vores hjem, som f.eks. trægulv og laminat, ikke ligefrem egner sig godt til industrien, uanset om der er tale om f.eks. værksteder, lagerhaller, fabrikker eller lignende. Disse steder har nemlig høje krav til bl.a. slidstyrke, hygiejne og naturligvis også holdbarhed. Vi har fundet to gulve til industri, som egner sig specielt godt til industrilokaler. Læs med her og find ud af, hvilke gulvtyper det er og hvorfor de er så gode til især værksteder, lagerhaller, fabrikker og mange andre steder.

Epoxygulv

Epoxygulvet er ofte den første gulvtype, folk tænker på, når de tænker på gulv til industrilokaler – og med god grund. Epoxygulvet er nemlig kendt for dens fantastiske slidstyrke og modstandsdygtige overflade samt dens rengøringsvenlighed.

Gulvet lægges nemlig i en flydende masse, og det betyder, at der er hverken revner, sprækker eller huller, hvor skidtet kan forskanse sig. Det giver et gulv, der holder sig pænt år efter år helt uden misfarvninger eller lignende.

Derudover fås et epoxygulv også i et utal af farver og designs, faktisk kan det designes helt ned til mindste detalje. Det er derfor også i de senere år blevet et populært valg i private hjem, da epoxygulvets rolige udtryk passer meget godt ind i den nordiske indretningsstil og er med til at fremhæve bl.a. planter, møbler, tæpper og lignende.

Polyurethan gulv

Et polyurethan gulv er en attraktiv løsning i industrien af især to årsager: dens høje belastningsevne og dens rengøringsvenlige overflade og. Det er altså et gulv, som kan klare de fleste påvirkninger, både fra mennesker og maskiner og som er nemt at gøre rent efterfølgende.

Et polyurethan gulv kaldes også et komfortgulv, og det er på grund af dens bløde og fleksible belægning, som også har en støddæmpende egenskab. Gulvet har således også en behagelig gangkomfort, og det er derfor især et godt valg til f.eks. lageret, hvor der bliver gået en del rundt.

Sidst men ikke mindst er polyurethan gulve også resistente over for de gængse kemikalier og andre slidpåvirkninger. Der skal altså rigtig meget til for at ødelægge et polyurethan gulv.