DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som indehaver af en erhvervsejendom, er det sidste du ønsker besøg fra ubudne gæster! Tyveri er desværre kommet for at blive, men heldigvis kan du selv gøre en række foranstaltninger for at beskytte din virksomhed imod tyveknægte.

Adgangskontrol

Ved at begrænse adgangen til din ejendom, bliver det lettere at holde styr på, hvem der kommer ud og ind. Er der mange ansatte, der skal igennem samme områder, bliver fysiske nøgler ofte væk, og det gør det svært at holde kontrol. En moderne digital lås kan derimod forsyne medarbejdere med et kort, som er lette at slette fra databasen, hvis den ansatte stopper i sin stilling. Derved reduceres risikoen for, at nøgler falder i de forkerte hænder.

Skalsikring

En skalsikring er en ekstra sikring af risikoområder, der er svage – og derfor er steder, tyvene kan trænge ind. Det kan f.eks. være en god idé, hvis I sikrer døre og vinduer, men også porte, mure og andet, hvor der er lettere adgang for tyvene.

Porte og hegn

Med en industriel foldeport bliver det let at lukke de rette personer og køretøjer ind og ud. Samtidig signalere et hegn, at det ikke er sådan ligetil at komme ind og ud med stjålne vare, medmindre man bryder porten eller hegnet og – hvilket naturligvis vil udløse en alarm.

Videoovervågning

Hvis der er noget, som skræmmer tyvene, er det videoovervågning! Videoovervågning er beviser for forbrydelsen, og det gør risikoen ved at bryde ind betydeligt større, da der optages beviser, som kan bruges i efterforskningsarbejde og evt. i en efterfølgende retssag.

Videoovervågning signalerer derudover tydeligt, at ejendommen er bevidst om forsøg på indbrud, hvilket kan få mange tyve til at genoverveje indbrudsforsøget. For er der videoudstyr og brugt ressourcer på at holde folk ude, så venter der med stor sandsynlighed en sværere opgave for tyven.

Tågesikring

Det er ikke alle, der har hørt om tågesikring. Et tågesikringsanlæg har til formål at lægge et tykt slør, som gør det svært for tyven at orientere sig og finde de ting, der skal stjæles – samt at finde flugtvejene igen.

Da de fleste indbrud er overstået på få minutter, er tågesikringen et hjælpsomt værn, der kan gøre opgaven meget mere vanskelig for tyvene, så de forhåbentlig må give op eller bliver fanget i deres gerning.

DEL
Tidligere artikel
Næste artikelSådan kommer du i gang med at sælge flis