DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Kommunikation er en stor del af enhver virksomhed – både internt og eksternt – og det er derfor noget, der skal sidde lige i skabet, så der ikke opstår misforståelser og du rent faktisk får dit budskab ud. Det kan være svært at håndtere helt selv, specielt hvis man ikke er uddannet inden for kommunikation og retorik – men det er så her rådgivende retorikere kommer ind i billedet. De kan nemlig hjælpe dig med at opnå indflydelse og gennemslagskraft med retorik, så du kommer ud med dit budskab til din målgruppe. Vi har her liste nogle af de mere specifikke ting, som rådgivende retorikere kan hjælpe dig med.

Taleskrivning

I nogle tilfælde skal man holde en tale. Det kan f.eks. være, hvis man skal holde en præsentation foran kollegaerne eller måske skal ud og tale for en gruppe fremmede. Det kan være svært at sætte sig ned og skrive en tale, hvis man ikke har den store erfaring med det. Her kan det være en god idé at få hjælpe fra en taleskriver. En taleskriver kan nemlig hjælpe dig med at sikre, at dine ord er velvalgte og præcise, så du får dit budskab ud. Du kan enten få rådgivning omkring situationen, budskabet og selve talen – eller du kan komme på et taleskrivningskursus, så du kan lære alle tips og tricks, så du er godt rustet til at skrive talen selv.

Talertræning

Når talen først er på plads, så skal den selvfølgelig også gives – og det kræver også et helt andet sæt evner. Du skal lære at komme ud med dit budskab og inspirere – og det er meget at skulle huske. Med hjælp fra rådgivende retorikere lærer du, hvor du finde talens hovedbudskab og udfolde det med historier og eksempler, skrive begyndelser, der vækker interesse, formet sproget, så du fremhæver det vigtige og sætte manuskriptet op, så talen er let at fremføre. Det giver dig ro i sindet, når du skal fremføre talen foran enten et allerede kendt eller er et fremmed publikum.