DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Har du altid godt kunne lide idéen om at være din egen chef? At være selvstændig kræver, at du ofrer rigtig mange timer af døgnet på at arbejde, at du har en fornuftig opsparing og at du er villig til at kæmpe for dit helt nye projekt. Især i starten kan det kræve rigtig meget tid. Til gengæld får du skabt dit helt eget. Du bliver din egen chef, og du kan føre virksomheden i lige den retning, du ønsker. Men hvad er egentlig godt at tænke på, når du starter egen virksomhed?

Lav en forretningsplan

Før du begynder, er det en rigtig god idé med en forretningsplan, du kan følge igennem hele processen. En forretningsplan er en plan for opstarten af din virksomhed. Den siger noget om, hvordan du har tænkt dig at drive din virksomhed. Den kan ses lidt som en tjekliste, så du ikke glemmer noget undervejs. Det er en guideline, du kan følge i starten.

Hav styr på dine budgetter

Selvfølgelig er det enormt vigtigt og essentielt at have noget startkapital, når du vil i gang med at lave en virksomhed. Det er en rigtig god idé selv at have opsparet nogle af pengene, så du undgår at skulle ud og låne alting. Når først du har fået idéen til en virksomhed, kunne du måske godt fristes til bare at låne nogle penge og springe ud i det. Dog er du aldrig sikker med sådan et nyt projekt.

Skal dit produkt beskyttes?

Når du har valgt at starte en virksomhed, er det garanteret fordi du gerne vil sælge et produkt eller en service. Hvis det er et unikt produkt/service, er det en god idé at tage stilling til hvorvidt dit produkt skal beskyttes. I mange virksomheder udgør deres immatrielle rettigheder faktisk nogle af virksomhedens allerstørste værdier. Læs mere her.