DEL

.

Med en stigning i antallet af butikstyverier, der desværre ikke modsvarer antallet af sigtelser, står mange virksomheder over for en udfordring.

Denne tendens er særligt mærkbar i købmands- og dagligvaresektoren, som tegner sig for næsten 70 % af alle tyverier, men andre brancher oplever også stigende tal. Fra 2022 til 2023 steg antallet af anmeldte butikstyverier med 25 %.

Nye tiltag fra Regeringen

Regeringen foreslår en markant stigning i straffen for butikstyveri ved at indføre en minimumsbøde på 1.000 kr. for første gangs overtrædelse, hvilket er en fordobling i forhold til nuværende praksis.

Endvidere skal bøden altid overstige værdien af det stjålne. For at mindske motivationen for butikstyveri vil regeringen også hæve bødetaksterne for hæleri.

Yderligere vil regeringen gøre det mere klart for butiksejere, hvornår de kan foretage lydoptagelser i deres butikker og dele disse med politiet til efterforskningsformål. Justitsministeriet vil i samarbejde med ’De Samvirkende Købmænd’ og ’Dansk Erhverv’ udarbejde retningslinjer for butiksejernes handlemuligheder.

Indsatsen mod udenlandske tyvebander i grænseområderne forlænges også til 2024, hvor ca. syv ekstra årsværk i politiet er dedikeret til at pågribe kriminelle, herunder butikstyve, før de krydser den danske grænse.

 

Gode råd til bedre indbrudssikring af erhverv

For at imødegå udfordringen med den stigende tendens med for mange indbrud hos erhverv, har vi samarbejdet med Bagger Låse & Alarm A/S, som er en af Danmarks største låsesmede og sikringsvirksomheder, omkring 5 små, men effektive gode råd til bedre indbrudssikring.

Du kan læse mere om mulighederne med erhvervsalarmer hos Bagger Låse & Alarm her.

Medejer og salgsdirektør Thomas Bagger har opstillet følgende 5 gode råd:

  1. Prioritering af lukningsproces: En velstruktureret og sikker lukningsprocedure er afgørende. Det er essentielt at sikre, at alle medarbejdere er fuldt opmærksomme på vigtigheden af at forlade butikken i den ønskede stand. Dette inkluderer sikring af låste døre og vinduer, samt tilkobling af alarmen.
  2. Investering i erhvervsalarm: Anskaffelse af en pålidelig erhvervsalarm er en nøglefaktor i beskyttelsen mod butikstyveri. Det er afgørende, at alarmen er korrekt tilsluttet og indstillet ved lukning for at sikre optimal funktion og effektiv beskyttelse af forretningen uden for åbningstiden.
  3. Overvejelse af DNA-spray: DNA-spray er en avanceret og effektiv metode til at afskrække potentielle tyve. Denne teknologi kan markere tyve med et unikt DNA-mærke, hvilket øger sandsynligheden for opklaring og retsforfølgelse. Synlig information om anvendelsen af DNA-spray kan yderligere styrke afskrækkelsen mod tyveri.
  4. Forbedret sikring af værdifulde varer: For at skabe en ekstra barriere mod indbrudstyve er det afgørende at låse værdifulde varer ekstra godt inde, f.eks. i et større pengeskab.
  5. Implementering af videoovervågning: Overvej at installere et videoovervågningssystem i butikslokalerne. Videoovervågning kan ikke kun fungere som et afskrækkende middel mod tyveri, men det kan også hjælpe med at identificere og dokumentere eventuelle kriminelle handlinger, hvilket kan være afgørende for politiets efterforskning og retsforfølgelse.