DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvornår er det tid til, at jeg skifter taget på mit hus? Må jeg selv skifte taget? Hvilke krav er der, hvis jeg selv vil skifte taget? Hvilke materialer er mest holdbare? Hvad koster det at skifte tag? Dette er blot et par stykker af de mange spørgsmål, som ofte stilles i forbindelse med tagskift. Det er vigtigt, at du får svar på alle dine spørgsmål, inden du kan gå i gang med at skifte taget på din bolig. Det er nemlig et større projekt, og derfor er det vigtigt, at du er godt forberedt, så du kan få det bedste resultat i sidste ende.

Få svar på dine spørgsmål her

Herunder kan du få svar på nogle af de mest stillede spørgsmål, så du forhåbentlig kan komme længere i din proces med udskiftningen af taget.

  • Hvor lang tid kan et nyt tag holde? Og hvornår skal det skiftes ud?

En god tommelfingerregel er, at et nyt tag kan holde i 20-30 år, men i mange tilfælde kan det holde i flere år, hvis ud er god til at vedligeholde det og passe godt på det. Levetiden afhænger naturligvis også af, hvilke materialer du vælger. En anden god tommelfingerregel er, at du bør skifte taget, når det er utæt eller meget slidt.

  • Hvad koster et nyt tag?
    Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en dyr affære at skifte tag. Den præcise pris afhænger i høj grad af, hvilke type materiale du vælger, hvor meget du skal bruge, og om du selv vil skifte det, eller om du vil betale en håndværker for det.
  • Hvilket tag skal jeg vælge?
    Dette spørgsmål findes der ikke noget konkret svar på, men det afhænger i høj grad af, hvad der passer bedst til dit hus og om der er nogle retningslinjer i lokalplanen. Ståltag er et meget alsidigt og populært valg.