DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er rigtig mange iværksættere der drømmer om at starte sin egen webshop. Dette behøver ikke kun være en drøm, men kan rent faktisk blive en realitet hvis man har sig selv med i hele processen, og nyder rejsen mod målet. I dette indlæg kommer vi omkring nogle basale tips, man kan benytte sig af i opstartsfasen.

Først er det vigtigt at understrege at drive en webshop, kan for nogle være en rigtig god læringsproces mod dét at være selvstændig, eftersom der er rigtig mange forskellige aspekter i at drive en shop, alt lige fra indkøb, salg, marketing, kundekontakt og meget mere. Mens det for nogle blot kan være erfaring og en læringsrejse, kan det for andre blive en reel forretning man kan gøre til en levevej. Dette er naturligvis ikke noget man tænker over inden man launcher sit produkt, da fælles for begge type forretninger er naturligvis at målsætningen er at det skal blive en bragende succes.

Lad os komme i gang med de forskellige råd.

1) Læg et budget

Det er altid en god idé at få lagt et budget, der afspejler den forretning man skal starte. Det giver en god indikation for hvad der skal til, men er typisk også noget banken ønsker at se, afhængig af virksomhedens størrelse.

2) Få styr på logistikken

Skal der sendes vare fra eget lager, eller vil man alliere sig med et lagerhotel, er superaktuelt når man driver webshop. Det er ikke kun emballage til webshop der er afgørende, men lige så meget at få distribueret varerne til kunden inden for en overkommelig tidshorisont – forbrugerne er blevet vante med hurtig og fleksibel levering, og det er en nødvendighed man har styr på sin logistik som webshopejer.

3) Valg af CMS

Som kommende webshopejer skal man også foretage sig en række tekniske overvejelser. En af disse er også at vælge sit kommende CMS, hvilket kan være en stor beslutning. Der findes flere forskellige og brugbare shopsystemer, herunder blandt andet Shopify, Magento og WooCommerce.

Et sidste råd på falderebet…

Som afslutningsvis er det vigtigt at understrege, at succeser er ikke noget man kommer sovende til. Det er afgørende at man vil arbejde for resultaterne, ellers kan man med garanti understrege at det aldrig bliver en god forretning. Når man starter noget op, er det tit vigtigt at man har en passion for produktet, således bliver rejsen også meget sjovere, og chancen for et godt resultat bliver også en del højere.