DEL

.

En procedureadvokat er mere simpelt end det lyder. Mange bliver en anelse skræmte af ordet, da det normalt ikke er noget man bruger i daglig tale. I denne artikel forklarer vi dig, hvad en procedureadvokater samt, hvad sådan en beskæftiger sig med.

Den basale forståelse af en procedureadvokat

Procedureadvokaten er i realiteten en ganske almindelige advokat med samme uddannelse som de advokater vi kender. Procedureadvokaten har blot specialiseret sig i dette emne, hvilket gør, at han eller hun kan kalde sig denne titel. De er ofte brugt i udarbejdelser af tidsplaner for hovedforhandlinger, hvor man giver et skøn på, hvor lang tid det tager at præsentere den pågældende sags beviser. Gode advokatvirksomheder har også disse procedureadvokater, og de bliver ofte brugt i større processer.

Læs også: Sådan får du styr på de vigtigste ting i din virksomhed

Procedureadvokater bliver primært brugt til disse opgaver

I teorien kan sådan en advokat blive brugt til alle slags opgaver. Det er dog oftest, at de bliver brugt til større sager, og stort set kun optræder i retssager. Denne type advokat kan samtidig være en ganske almindelig advokat, men som også har ansvaret for processen. Det er ofte, at der er behov for sådan en i retssager. Det kan i grove træk lidt ses som en projektleder i en retssag. Procesadvokaterne har også indflydelse i afhøring sammenhænge og har et overordnet blik over hele retssagen.

Hvis en sag har gennemgået alle trin i forundersøgelsen og stadig ikke har været i stand til at nå frem til en løsning, så er det næste trin selve retssagen. Dette vil have en række yderligere trin, som mange forsvarsadvokater måske aldrig har beskæftiget sig med i løbet af deres karriere. Selvom der ikke er nogen juridisk skelnen mellem en procesadvokat og en forsvarsadvokat i USA, vil enhver juridisk professionel fortælle dig, at der er en betydelig forskel i opgaver og ekspertise mellem de to typer af advokater.