DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

En virksomhed gror ikke af sig selv – tværtimod. Virksomheder bliver plantet på markedet, hvor jorden er, hvad du gør den til. Hvis du ingenting investerer i din virksomhed, vil jorden forblive en gold ørken og langsomt dræbe din virksomhed. Hvis du derimod videreføre penge ind i virksomheden, vil jorden blive en frodig grobund og give virksomheden mulighed for at gro sig stor med massevis af hængende frugter, du derefter kan høste for succes – og bagefter bruge frugtfrøene til at videreføre cyklussen med investeringer. Investeringen kan ske på mange forskellige måder afhængig af din virksomhed.

Sådan kan du investere i din egen virksomhed

Forskellige virksomheder har forskellige investeringsmuligheder, men disse muligheder gælder for de fleste virksomheder:

  • Du kan investere via ansatte. Især en slags ansat kan hjælpe din virksomhed: En bogholder. En bogholder har fokus på økonomien, hvilket er et af de vigtigste områder af din virksomhed. Uden en sammenhængende økonomi er der ingen succesfuld virksomhed. Bogholderens arbejde består b.la. i at holde styr på løn, bogføring, skat, moms og økonomiens tilstand. Hvis bogholderen kan få styr på økonomien, betyder det flere penge til rådighed, hvilket betyder flere investeringspenge til virksomheden.

  • Du kan investere i bedre eller flere af de produkter, du bruger til at skabe dit produkt. Hvis det er en fabrik, kan du investere i maskineriet, der laver dit produkt. Hvis din virksomheds produkt er digitalt eller elektronisk, kan du investere i bedre software eller hardware til skabelsen af produktet.

  • Hvis du er ude på at forstørre virksomheden, kan du investere i nye eller flere lokaler. Det kan f.eks. være en ny produktionshal eller nye kontorlokaler.

  • Du kan også vælge at investere i områder, der ikke hører til virksomheden, men som kan skabe profit til brug til virksomheden – f.eks. aktier.