DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Pandemien har tvunget mange til at arbejde hjemmefra. Måske plejer du af og til at arbejde lidt derhjemme, men under pandemien har du sikkert oplevet, at hjemmekontoret er blevet brugt mere end sædvanligt. Det er en rigtigt god anledning til at gøre noget ved kontorrummet.

Selvom det er en del af hjemmet, skal det jo også være et sted, hvor du kan få noget arbejde fra hånden, og derfor skal man kunne koncentrere sig i det. Man bliver mere effektiv, når man arbejder i ordentlige omgivelser. Her er nogle af de ting, du kan tænke på, når du indretter kontoret.

Det behøver ikke være dyrt

Et lækkert kontor hvor du kan arbejde effektivt behøver ikke at gøre dig fattig. Der er masser af steder, hvor du kan finde lækre, billige og brugte kontormøbler, som du kan indrette kontoret med. Det gælder ikke så meget om prisen på de enkelte møbler, men mere om de passer til dig, og om de passer til hinanden.

Det kan være en sjov aktivitet at være på udkig efter møbler på nettet, som kunne passe ind i dit kontormiljø. Med tiden kan du på den måde opbygge et ryddeligt, fint og hjemligt kontormiljø. Det kan også være hyggeligt med et par enkelte nipsting – en globus, et familiefoto eller lignende – som du kan kigge på og blive mindet om, hvorfor du egentlig laver alt dette arbejde.

Sæt klare rammer for arbejdet

Det største problem, når man arbejder hjemme, er at arbejde og fritid let kommer til at blive blandet sammen. Det kan skabe problemer både i forhold til hjem og arbejde. Arbejdet får ikke din fulde koncentration, når du hele tiden skal tage dig af din partner, dine børn eller lignende. Det er vigtigt at kunne koncentrere sig, når man skal arbejde.

Ligeledes kan din fritid dog også lide under, at du hele tiden er en smule på arbejde. Hold fri når du holder fri, det er en god regel. Generelt er det godt at sætte nogle faste rammer for sig selv. Hav regler for, hvornår du må arbejde, og hvad du må gøre i pauserne. Lad være med at tænde fjernsynet, når du synes at arbejdet bliver for kedeligt. Opfør dig, som om du var inde på et rigtigt kontor.

Og samtidig lad være med hele tiden at tænke på arbejdet, når du er hjemme. Det smarte ved hjemmekontoret fungerer kun, hvis du kan finde ud af at sætte klare rammer for dig selv.