DEL

.

I 2018 er det naturligvis en selvfølge, at en virksomhed har en hjemmeside. Hvis man er en ny virksomhed, eller blot er en virksomhed der skal have en ny hjemmeside, kan det dog mildest talt være lidt af en junge at skulle have en hjemmeside – for hvad koster en firma hjemmeside egentlig? Det har vi kigget lidt nærmere på her.

Afdæk behovet

 Noget af det første man skal finde ud af, inden man finder et bureau eller person der skal lave hjemmeside, er hvad hjemmesiden egentlig skal kunne. Er det udelukkende en informativ hjemmeside, der skal fungere som et visitkort, er der tale om en webshop, eller er der nogle helt specielle ting den skal kunne.

Skal man have en hjemmeside uden de store funktioner og krav, behøver en fin og funktionel ikke koste mange tusinde kroner. Har man selv lidt styr på teknikken, kan man sågar lave det selv ved at købe et såkaldt tema og tilpasse det. Man er dog som regel rimelig låst i disse temaer, så ønsker man små ændringer, er det ikke altid, at det er muligt.

Fast pris eller abonnement?

 Der er efterhånden en del firmaer der tilbyder hjemmeside på abonnementsbasis, hvor man ikke betaler en stor engangsydelse, men i stedet betaler en fast pris om måneden. Det kan være en fin ide, hvis der er tale om en mindre løsning, hvor man ikke har de store krav om, at det skal være unikt og man ikke har økonomien til at betale et større beløb på en gang. I længden er det som regel en dyrere løsning, og man skal være meget sikker på, hvor længe man binder sig for, og om man får hjemmesiden med videre, hvis man opsiger aftalen.

Det bedste vil i langt de fleste tilfælde være en fast pris, og der findes mange hjemmeside udviklere der tilbyder nogle fornuftige priser. Det er vigtigt at du kunde er så præcis i dit brief omkring hjemmesiden som muligt. Jo mere specifik du er i dine ønsker, jo mindre plads er der til at snakke forbi hinanden, og jo mindre tid skal der bruges på korrektur.

En hjemmeside koster typisk fra omkring 10.000 for en meget simpel løsning og  10, 20 eller 30 gange så meget for større løsninger, hvor der bliver lavet unikke løsninger eller hvor der bruges meget tid på design. Det hænger typisk sådan sammen, at man langt hen af vejen får hvad man betaler for. Giver man 3-4000 kroner, skal man i hvert fald ikke forvente at det er nok der er lavet unik til ens virksomhed.