.
Det har længe været usikkerhed om håndværkerfradraget skulle leve videre i 2018 eller ændres betydeligt. Regeringen og Dansk Folkeparti som vedtog finanslovaftalen, har slået fast at ordningen bliver gjort permanent, med begrundelsen for at gøre det lettere i hverdagen for den enkelte familie og forsat reducere omfanget af sort arbejde.
Håndværkerfradraget fra 2018 består stadig, hvilket vil sige at vi som tidligere kan få økonomisk hjælp, såfremt man ønskede hjælp til regørningen, hjælp fra en murer i eksempelvis lokalområdet andre håndværksmæssige ydelser i boligen. Stort set alle fradrag som vi kunne så sidste år, er muligt at få igen i år.
Hvem kan få håndværkerfradraget?
Selve fradrags typen, håndværkerfradraget, blev indført i 2011 for at få danskerne til at skrue ned for sort arbejde og op for det legitime erhverv. Hensigten med fradraget var, at det skulle give flere job til håndværkerne, hvilket også må siges at have gjort. For at få fradraget er der en række betingelser som skal overholdes. Bl.a. Skal du have almindelig skattepligt i Danmark og være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet blev udført. Dog kan du ikke lave dine børn, hvis de bor hjemme efter de er fyldt 18, få håndværkerfradrag. Medmindre at dit barn eller dine børn har betalt et beløb svarende til fradraget.
Beløbet skal betales elektronisk, til håndværkeren eller fra den i husstanden, som har betalt håndværkeren. Husk også at du kan få fradrag fra din sammenlever, hvis i har fælles økonomi. Her kan I dele fradraget uanset, hvem der har betalt. Hver person kan få fradrag for op til 12.000 kr. for håndværkerydelser og op til 6.000 kr. for serviceydelser. Husk på at løbet overføres ikke automatisk, det skal indtastes hver jeres i jeres årsopgørelse. Ligeledes hvis det er jeres børn som har betalt håndværkeren, er det, det pågældende barn som skal påføre det på årsopgørelse.