.
Stress er hjernens reaktion på ubalance mellem mængden af krav, vi stilles overfor, og vores egen evne til at imødekomme disse krav. Det betyder altså, at stress er kroppens svar på overbelastning. Det er vigtigt at håndtere stress på den rigtige måde, og hos Joblife hjælper de med stressforebyggelse.
Stressforebyggelse er en vigtig proces
Der er mange ting, du kan gøre for at forebygge stress. Når først stresset har ramt vores krop, kan den være vanskelig at slippe af med igen, hvorfor det kan være en god ide at finde konkrete handlemuligheder til stressforebyggelse.
Arbejdsrelateret stress forebygges mest effektivt ved at fremme viden om stress, og hvordan man forebygger den. Dette sker på baggrund af en god dialog, der har til formål at oplyse medarbejderne om, hvilke ting der kan lede til stress, og hvilke tidligere symptomer, der kan opstå. En god leder er dygtig til at kommunikere stress og hvordan, den skal håndteres.
Hvad angår stressforebyggelse er det derfor væsentligt, at samtlige medarbejdere og ledere på arbejdspladsen lærer at påtale symptomerne. På denne måde vil medarbejderne altså kunne mærke symtpomerne i et tidsligt stadie, hvorfor det kan stoppes i god til og ikke føre til et længerevarende stressforløb.
Stressforebyggelse handler især også om lederens tilstedeværelse og synlighed. Med dette menes, at lederen skal have fokus på daglig dialog vedrørende medarbejdernes trivsel samt være åben og forstående overfor deres situation.
En tredje vigtig ting hvad angår stressforebyggelse er, at der er en sund kultur på arbejdspladsen. Hvis medarbejderne føler sig overset eller dårligt tilpas på arbejdspladsen, kan dette være faktor, der kan føre til stress i sidste ende. Sørg derfor for at pleje relationerne og kulturen på arbejdspladsen, således at alle føler sig godt tilpas.
Med andre ord er der altså mange ting, du som leder kan gøre i forbindelse med stressforebyggelse for at sikre, at du har gjort hvad du kunne og skabt de bedst mulige rammer for, at ingen medarbejdere bliver ramt af stress.