DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Få det meste ud af jeres storkontor

I dag er der mange kontorer, der vælger at indrette sig som et storkontor. Det er ofte smart, fordi det gør indretningen nemmere, sætter medarbejderne tættere på hinanden og giver et indtryk af et fælles team for de udefrakommende.

Det er ikke alle, der trives på et storkontor

Men selvom storkontorer er enormt populære, så er det ikke alle, der trives på et storkontor. Nogle kan miste koncentrationen ved den mindste lyd, hvorfor de har enormt svært ved at koncentrere sig på et storkontor, hvor man ikke kan undgå, at der opstår støj. For nogle kan det endda betragtes som en decideret psykisk belastning at sættes til at arbejde under larm. Det nedsætter ikke bare koncentrationsniveauet, men også de psykiske arbejdsvilkår for den enkelte medarbejder.

Opsæt lydabsobenter

Man kan ikke bede telefonen om at stoppe med at ringe eller ens kollegaer med at stoppe med at tale med hinanden. Kort sagt: Det er ikke muligt at undgå støj på et storkontor. Det man i stedet for kan gøre, er at forsøge at dæmpe lydniveauet, således der er plads til koncentrationen og produktiviteten på arbejdspladsen.

Dette kan fx gøres ved at opsætte lydabsobenter – disse kan både hænges dekorativt på væggen eller opstilles mellem skriveborde.

Skab jeres egne rum

Et andet effektivt løsningsforslag til det støjende kontorrum er at skabe sine egne rum. Dette kan med fordel gøres med de såkaldte populære telefonbokse.

En telefonboks er i dette tilfælde ikke den klassiske, britiske, røde klods, hvor man foretager et opkald – men navnet er dog inspireret af denne.

En telefonboks til kontoret er nemlig et mobilt rum, som kan stilles der, hvor der er behov for det. Det er et rum-i-rum, som sikrer trivsel og gode hensigtsmæssige arbejdsvilkår. Rummet kan fx bruges, hvis der er en, der har behov for at tage et telefonopkald i fred, eller hvis der er et par kollegaer, der skal diskutere noget arbejdsmæssigt. Det kan selvfølgelig også være der, man går hen, hvis man lige har brug for lidt alene-fokus tid eller blot skal koble lidt fra.

Telefonboksene er som skabt til storkontorer – med telefonbokse får du alle fordelene fra et storkontor, samtidig med at du sikrer, der er plads til alle.