DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det kan være et farligt job at være chauffør. Man er vågen på uhensigtsmæssige tidspunkter, skal være fuldt koncentreret alligevel og er konstant på farten. Fordi der er flere fare ved lastbilskørsel, sættes der også skrappe krav til sikkerhedsbestemmelserne.

Med et ADR-bevis kan du køre med farligt gods

Hvis du kører lastbil og skal køre med farligt gods, er det en lovbestemmelse, at du tager ADR-bevis. Et sådant bevis er nemlig adgangsgivende for, at du lovligt kan transportere farligt gods.

Men hvad er et ADR-bevis, og hvad indebærer det?

ADR er en forkortelse for det engelske “The European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road”.

Det er en lovbestemmelse, der er sat for at bevare en vis sikkerhedsstandard, så det er vigtigt, at du tager loven alvorligt.

Er et ADR-bevis noget for mig?

Et ADR-bevis er noget for dig, der gerne vil give dig selv bedre muligheder på jobmarkedet. Som vognmand kan du blive sat til at transportere mange forskellige varer. Hvis du ikke har et ADR-bevis, bliver den givne opgave let givet videre til en anden, der har beviset.

Du tænker måske, at du ikke har lyst til at transportere farlige ting? Men vidste du at fx flødeskum på dåse er noget, der kræver ADR-bevis at transportere?

Det giver selvfølgelig ikke mening at arbejde for at få et ADR-bevis, hvis du ikke arbejder i transportbranchen. Hvis du derimod er lastbilchauffør, giver det rigtig god mening – så kan du nemlig køre med farligt gods i både Danmark og udlandet.

Dette skal du være særlig opmærksom på

Det kan være, at du allerede har et ADR-bevis, men selv hvis du har et, så er det essentielt at være opmærksom på, at det skal fornyes hvert 5. år.

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på, at dit bevis efter grundkurset ikke tillader dig at køre med alt slags farligt gods. Dette vil du naturligvis også blive gjort opmærksom på, på selve kurset, men det kan være rart at få afstemt sin forventning inden deltagelse.

Det er dog muligt, hvis du er interesseret i at transportere farligere gods, at tage supplerende kurser, så du er endnu mere eftertragtet på arbejdsmarkedet i transportbranchen.