DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Som chef er det vigtigt at vise sine medarbejdere, at deres arbejde værdsat. Trivsel på arbejdspladsen har stor indflydelse på effektivitet såvel som arbejdsglæde. Her kan du læse mere om de positive effekter ved glade medarbejdere og få inspiration til, hvordan du kan glæde dine egne ansatte.

Glade medarbejdere er mere effektive

Undersøgelser viser, at glade medarbejdere trives bedre og derfor er mere effektive. På arbejdspladser med stærke sociale relationer er der typisk bedre koordinering, større loyalitet og færre sygedage, hvilket til sammen resulterer i en høj produktivitet og en stærk intern kultur. Derfor kan det betale sig at gøre en indsats for medarbejdertrivslen.

Sådan kan du glæde dine medarbejdere

Der er mange måder at glæde sine medarbejdere på. Du kan for eksempel give dine medarbejdere en lille gave i ny og næ – også selvom det måske ikke er sæson for det. Send dem for eksempel på en velfortjent påskeferie med en æske god chokolade under armen, som de kan dele med familien. Påsken er en højtid, men det er ikke en selvfølge, at man får en gave med fra arbejdspladsen, og derfor bringer selv en lille ting stor glæde. Læs mere og find påskegaver til den søde tand her.
En anden god måde at få smilet frem hos medarbejderne er sociale arrangementer uden for arbejdstiden. Drik en fyraftensbajer sammen fredag og hold en firmafest i ny og næ. Sociale arrangementer styrker sammenholdet og kulturen i virksomheden, fordi der netop er plads til at skabe relationer på baggrund af andet end arbejdsopgaver.

De nævnte forslag er kun eksempler på, hvad du kan finde på. Der er masser af muligheder for at vise sine medarbejdere, at de er værdsat. Du kan helt selv vælge, hvordan du gør det, og jo mere personligt gaven eller arrangementet er, jo mere værdsætter de ansatte, at du har brugt tid på det.