DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Normalt forbinder man ikke nødvendigvis sommeren, med det tidspunkt hvor der er mest travlt i byggebranchen og blandt håndværkere. Det er dog ikke altid, at det rent faktisk er tilfældet. Især hvis det bliver varmt, er der faktisk en stigende sandsynligvis at der bliver gang i bygge og renoveringsprojekterne.

Solen holder os i Danmark

Når det er rigtig godt vejr, eksempelvis som det var sidste år, hvor sommeren slog alle rekorder, er vi mindre rejselystne. Dem der overvejer om de skal rejse sydpå med fly eller campingvogn, har en større tilbøjelig til at blive hjemme. Når man er hjemme er der mere tid til projekter, og man sparer ofte penge, ved ikke at skulle rejse. En del af disse penge ender tit hos VVS’ere, tømrerer, murerer og andre fagfolk.

Det er ofte ikke de helt store projekter, der sættes i gang om sommeren, da de som regel er mere planlagte. Det er i mange tilfælde mindre projekter og ofte gør-det-selv, hvor der lige er behov for professionel assistance.v

Udbud og efterspørgsel

Ligesom så meget andet er priserne på håndværkere styret af udbud og efterspørgsel. Det betyder, at hvis de har meget travlt i perioder, stiger priserne. Hvis du går med en ide om, at du skal have lavet noget til sommer, kan det med andre ord være en god ide at være hurtig ude.

Skulle sommeren blive rigtig god, og skulle byggelysten være i top, kan du nemlig risikere høje priser og lang ventetid. For ligesom så mange andre, holder mange håndværkere også fri i industriferien, hvilket betyder at der er færre til rådighed.

Tidligere har man næsten altid kunne få billigere arbejdskraft om sommeren, da de ikke have noget at lave. Sådan er det altså ikke nødvendigvis mere, men det kommer som sagt i høj grad an på vejret.