DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Sådan skriver du en god og fangende hjemmesidetekst

Hvis du sidder med din første hjemmeside og skal til at forfatte din første hjemmesidetekst, så læs lige med her, inden du rammerne tasterne!

Sørg for at skrive grammatisk korrekt

Det er naturligvis essentielt, at du skriver grammatisk korrekt, når du skriver for din virksomhed. Der er desværre mange, der tror, de har forstand på grammatikken, selvom det ikke er tilfældet. Det resulterer i, at de selv kaster sig ud i at skrive en hjemmesidetekst – proppet med grammatiske fejl.

Vores råd til dig: Lad vær med at vise overmod, hvis du er det mindste i tvivl om dine grammatiske evner. Det er oftest dem, der siger, de “kan høre”, hvor kommaet skal stå, der bliver overmodige. Så overvej: Ville du kunne forklare kommareglerne til andre? Hvis du ikke kan, så lad i det mindste nogen læse din tekst igennem, før du offentliggør den.

Sørg for at skrive fangende

Ingen gider at læse en kedelig hjemmesidetekst, heller ikke selv om det handler om noget kedeligt. Når du skal skrive fangende, kan du altid benytte dig af anekdoter, metaforer, sjove bemærkninger eller ordsprog.

Anekdoter er hensigtsmæssige, fordi en lille indskudt historie giver fornyet læseenergi. Metaforer er fordelagtige, fordi de skaber nærvær til noget, der måske er svært at forstå. Sjove bemærkninger og ordsprog har lettere ved at sætte sig i hukommelsen hos læseren – og du vil jo gerne huskes, ikke?

Og husk at have en “Om os” side, hvor du siger noget om dig eller jer som virksomhed. Det skaber igen nærvær, som kan tiltrække potentielle kunder. Vi vil helst handle med dem, vi kender.

Sørg for at få hjælp, hvis det er nødvendigt

Hvis du er usikker på din tekst eller sikker på, at du ikke selv skal skrive den, så hiv fat i et kommunikationsbureau. Det er ikke let at skrive – og der er ingen skam i at have svært ved det. Heldigvis kan man altid benytte sig af professionel assistance – og så kan man være helt sikker på, at teksten bliver hensigtsmæssig! Du kan fx benytte dig af et professionelt kommunikationsbureau i Vejle. Et kommunikationsbureau kan desuden ofte også hjælpe med andre tekstopgaver, som fx nyhedspresse, pressemeddelelser og lignende.