DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er vigtigt, at du passer godt på dig selv, når du er på arbejde. Det er med til at sikre, at du kan holde til mange år på arbejdsmarkedet uden at gå på kompromis med din livskvalitet. Vil du gerne give din arbejdsdag et tjek? Så får du her 3 gode råd til, hvordan du kan passe bedre på dig selv, når du er på arbejde.

Tænk over din kropsholdning, når du arbejder

Tænker du nogensinde over, hvordan din kropsholdning er, når du arbejder? Det gælder, uanset om du arbejder på kontor eller som medarbejder på et lager. Arbejder du ofte i ensformige eller uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, kan du risikere at få en arbejdsskade.

Her er et par tips til at forbedre din arbejdsstilling:

  • Arbejder du i ensformige eller stillesiddende stillinger, så bør du variere din stilling indimellem.
  • Sørg for at løfte genstande korrekt.
  • Stræk ud, hvis du begynder at blive øm.

Sørg for at beskytte dig selv med det fornødne sikkerhedsudstyr

Har du med farlige kemikalier at gøre, arbejder du ofte i højden, eller har du fat i tunge genstande på arbejdspladsen? Så er det vigtigt, at sikkerheden er i orden. Det kan være udstyr i form af eksempelvis sikkerhedssko, hjelm og handsker. Gør det til en god vane at huske sikkerhedsudstyret, for det er med til at forebygge arbejdsulykker og arbejdsskader.

Det skal du gøre, hvis du kommer til skade på arbejdspladsen

Sker det værst tænkelige, at du kommer ud for en ulykke på arbejdspladsen, så kan du få arbejdsskadeerstatning. Det er vigtigt, at du reagerer straks efter, at ulykken er sket og melder hændelsen og gener til din arbejdsgiver og læge.

Der er også flere, der foretrækker at have en advokat med på sidelinjen af følgende grunde:

  • Du kan være sikker på, at skaden anmeldes korrekt.
  • Du får det bedste erstatningsudbytte.