DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ikke nogen, eller i hvert fald ikke mange, der ønsker pludselig at stå uden et job. Det kan være til stor gene og give problemer. Langt større bliver disse problemer, hvis man mister for stor en del af sit økonomiske fundament. En ting er at blive arbejdsløs, en anden ting er at måtte gå fra hus og hjem, fordi man ikke kan betale sine regninger.

For mange med en indkomst i den højere ende at skalaen, kan dette blive tilfældet, hvis man mister sig arbejde og skal på dagpenge. At man har en høj indkomst er ikke nødvendigvis ensbetydet med, at man har en stor formue. Mange har deres huse bundet i huse, og det kan nemt være, at der er meget lille eller ingen friværdi i dette. Går man fra en indtægt på 50.000 og til dagpengesatsen på lige godt 18.500, vil det selvsagt være umuligt at få til at hænge sammen i længere tid.

Lønsikring

Den bedste mulighed for at sikre sig i sådanne situationer er gennem lønsikring, hvor man kan sikre sig for op til 80% af ens løn. I Danmark er der flere og flere der vælger dette, netop fordi at dagpengesatsen er som den er. Den er et økonomisk sikkerhedsnet, men det tager stort set ikke højde for, om man har tjent det ene eller andet. Dette hænge ganske naturligt sammen med, at mere eller mindre andre betaler den samme sats i form af bidrag til a-kassen, og derfor er det beløb der udbetales også det samme. Vil man have økonomisk ro i maven, kan man derfor tegne en forsikring, der sikrer, at man kan klare sig økonomisk, hvis ens job skulle forsvinde. Du kan læse mere om lønsikring og reglerne for dette her.

Der er mange der tilbyder lønsikring, både de traditionelle forsikringsselskaber, men der er også flere og flere fagforeninger/a-kasser, der er begyndt at have muligheden for dette.