.
Sponsoreret indhold
Erhvervsleasing af bil er en mulighed, som har eksisteret i mange år, men har tanken om at lease en firmabil først strejfet dig nu, så er det selvfølgelig ikke for sent. Faktisk er der måske ikke noget bedre tidspunkt til at gøre brug af erhvervsleasing end nu.
Erhvervsleasing findes dog i mange former, og priserne og vilkårene kan derfor variere markant fra leasingselskab til leasingselskab. I artiklen her stiller vi skarpt på flexleasing for erhverv, der er forbundet med mange fordele. Læs videre for at blive klogere på fordelene.
Der kan frigøres kapital til vækst
En af de fordele, der er svære at komme udenom, når emnet er erhvervsleasing af biler, er, at der er mindre kapitalbinding forbundet med billeasing sammenlignet med bilkøb.
I stedet for at købe en bil kontant til f.eks. 500.000 kroner, så kan man nøjes med at lægge en udbetaling (f.eks. 40.000 kr.) og en månedlig ydelse (f.eks. 3.000 kr.). Det vil alt andet lige betyde, at man beholder mere kapital i virksomheden – kapital, der kan bruges på at købe nyt produktionsudstyr, ansætte nye medarbejdere eller noget helt tredje.
Der er høj budgetsikkerhed
En anden stor fordel ved at erhvervslease en bil er, at der opnås meget høj budgetsikkerhed. Den månedlige betaling er nemlig den samme gennem hele leasingperioden, og dermed slipper man for uønskede økonomiske overraskelser. Denne budgetsikkerhed opnår man ikke, hvis man vælger at købe bilen i stedet.
Det er yderst fleksibelt
En tredje fordel er, at erhvervsleasing er yderst fleksibelt.
Du kan få tilpasset leasingaftalen, så den passer til netop din virksomhed og dens behov. Leasingaftalen vil typisk have en varighed på 36 måneder, og derefter vil der være mulighed for at skifte til en ny og bedre bil.
Der er ofte ingen kilometerbegrænsning
Sidst, men ikke mindst, så er der rig mulighed for at erhvervslease en bil med fri kilometer. Dette er en markant fordel for dig, der kører mere end gennemsnittet og derfor ikke kan stille dig tilfreds med en årlig kilometerbegrænsning på f.eks. 15.000 eller 20.000 km.
Du skal dog være opmærksom på, at det har betydning, om du kører 15.000 eller 30.000 km. om året i forhold til bilens restværdi.
Hvis du har svært ved at gennemskue, om der tilbydes fri kilometer eller ej, så husk at spørge ind til dette. Overkørte kilometer kan nemlig koste dyrt, når bilen skal leveres tilbage. Ændrer dit kørselsbehov sig i løbet af leasingperioden, og erfarer du i den anledning, at du overskrider kilometerbegrænsningen, så tag da kontakt til leasingselskabet og lav en aftale.