DEL

.

De fleste nye virksomhedsejere drømmer om at udvikle et firma, der rækker ud over Danmarks grænser. Hvad end din virksomhed arbejder med, er målet altid at nå ud til et publikum, og hvis firmaet kan række ud over det danske marked, er det endnu bedre.

Første skridt mod målet om at blive en international virksomhed er at få en LEI-kode. Besøg Leiservice.dk, og få en LEI kode til virksomhed. På siden kan du læse meget mere om, hvad en LEI-kan tilføre din virksomhed.

Hvad er en LEI-kode?

En LEI-kode er det samme som et internationalt CVR-nummer. Det betyder, at dit firma ikke kan operere i andre lande end Danmark uden en LEI-kode.

LEI står for ’Legal Entity Identifier’, og som navnet antyder, bruges koden til at identificere og validere virksomheder, der handler internationalt. Denne validering medfører, at firmaet kan indgå på det globale handelsmarked på lige fod med andre virksomheder. På den måde hjælper koden også med at forebygge økonomisk kriminalitet, da alle internationale virksomheder vil være genkendelige i LEI-systemet.

Hvornår ved jeg, om jeg har brug for en LEI-kode?

Som sagt skal dit firma bruge en LEI-kode, hvis det skal ind på det internationale marked. Det er dog ikke hele sandheden.

Siden januar 2018 har det været bestemt, at alle virksomheder i EU skal have en LEI-kode for at kunne handle med værdipapirer. Det betyder, at handel med værdipapirer kun kan foregå, hvis din virksomhed kan oplyse en LEI-kode til banken i forbindelse med handlen.

For at det ikke skal være nok, så har flere lande udenfor EU indført de samme regler, og meget tyder derfor på, at udviklingen kun går i den retning.

Hvordan anskaffer jeg en LEI-kode til min virksomhed?

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at få en LEI-kode til sit firma. Du skal bare være opmærksom på, at koden koster penge, og at den skal fornyes hvert år. Du kan bestille en LEI-kode til dit firma online, og der kan du også sikre, at koden bliver fornyet automatisk, så dit firma ikke pludseligt mister sine rettigheder.

Du kan også vælge at bestille en LEI-service, som giver dig en nem, hurtig og sikker LEI-oprettelse, automatisk fornyelse af virksomhedens LEI-kode og automatiske CVR-ændringer. Samtidig får du både telefon- og mailsupport med i købet, og dine henvendelser bliver altid besvaret indenfor et døgn.

En LEI-koden er en investering i dit firma.