DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du går med en drøm om at blive kørelærer, kræver det at du har styr på nogle enkelte ting før du kan gå i gang med at få elever. Vi vil her i artiklen fortælle om hvad. 

Uddannelse 

Først og fremmest skal du have en kørelæreruddannelse før du kan blive kørelærer. En sådan uddannelse tager 8 måneder, og du betaler selv for uddannelsen, og prisen kan variere fra ca. 30.000 kr. til 60.000 kr. Det kan derfor være en god idé at undersøge priserne, inden du tilmelder dig. Ved de afsluttende prøver vil du bl.a. blive bedømt på dine pædagogiske evner.  

Find et sted  

Du skal vurdere om du vil have din egen køreskole, eller om du vil blive ansat hos en allerede eksisterende. Der er kan være fordele og ulemper ved begge dele. Det gode ved at lave sit eget et at du selv styre det hele. Men ulempen er at du selv skal stå for markedsføring, regnskab, planlægning og undervisning. 
Hvis du laver dit eget skal du have et sted du kan undervise. 

Find et sted der underviser i førstehjælp  

Når du laver din egen køreskole, skal du også finde et sted du kan sende dine elever hen, for at blive undervist i førstehjælp. Her kan vi anbefale foerstehjaelptilkoerekort.dk, som har mulighed for undervisning i det meste af København og Ringsted, se mere her. 

Ny special designet bil 

For at kunne lave køreundervisning, skal du have en bil som er special designet til at være køreskole bil, da det kræver at der er pedaler i både højre og venstreside af forsæderne. Samt der skal være et speedometer i højre side også, så du som kørelærer kan se hvor hurtigt eleven kører.
Derudover skal der monteres et køreskole skilt, så andre trafikanter, tydeligt kan se at der kommer en der er ved at blive undervist.