DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Danskerne elsker generelt sport, næsten lige så højt, som vi elsker alkohol. Det er ikke længere kun atleterne der bevæger sig til tops, det er også den enkelte borger. Vi er i generelt i Danmark superengageret når det kommer til sport. Verden har fået øjnene op for danskernes stræben efter at være de bedste, både når det gælder udøvelse og eventafholdelse.

Danskerne leverer kvalitet globalt

Lande som Kina, USA og Japan står ofte forrest i køen, når store internationale sportsbegivenheder skal placeres. Men igennem de sidste to år har Danmark, på trods af sin størrelse, rykket tættere på den internationale elite.

Danmark står noteret som for 21 begivenheder og en GSI-score på 18,486. Global Sports Impact (GSI) Nations Index er baseret på en dybdegående analyse af næsten 700 større multisport-spil og verdensmesterskaber over en rullende 14-årig periode, der dækker syv år i fremtiden og syv år i fortiden.

I denne periode kan begivenheder fra mindst tre olympiske cyklusser tages med i betragtning. Indekset indeholder mere end 80 sportsgrene. Måler er at identificere, hvilke byer og nationer der byder på og vinder retten til at være vært for globale sportsbegivenheder. For at det skal være virkelig globalt, skal indekset fokusere på begivenheder, som ethvert land kan byde på, med nogle få undtagelser for multisportsspil. Til sammenligning har Kina 43 events og en score på 40,709 på førstepladsen.

Danmark er omstillingsparate

Danmarks top 12-placering skyldes mange forskellige tiltag fra landets side. Det er en kæmpe anerkendelse af det danske eventarbejde, som de danske forbund, værtsbyer, udøvere og danskerne kan være stolte over.

Danmark huser flere haller, arenaer og stadions, som byder sport og kultur velkommen fra hele verden. Placeringerne er meget forskellige, hvor nogle er placeret længere inde mod centrum og andre i udkanten, ofte på grund af pladsen. Parken Sport & Entertainment A/S som årligt huser mange spændende arrangementer er f.eks. placeret meget centralt på Østerbro. Selvom man som regel kender Parken for sine store fodboldarrangementer, så huser stadionet også mange andre spændende arrangementer.

Parken Stadion har mulighed for at lukke af for den blå himmel og åbne op for indendørsarrangementer. Flere Musik, Tennis, speedway og Tennis er bare nogle af de ting Parken har kunne byde tilskuerne.

 

Sammenspil imellem økonomi & kreativitet

Danskerne er smarte i deres udnyttelse af haller, arenaer og stadions, de har nemlig sjældent kun en funktion. Hvis man bruger Parken som eksempel igen, så huses der også rigtig mange virksomheder og endda restauranter i hjørnetårnene af bygningen. Der er på den måde liv hele døgnet rundt og huslejen er med til at betale nogle af de større regninger der kan være ved, at styre en sportsattraktion som denne.

De nye multifunktionelle haller er karakteriseret ved en mere moderne arkitektur og funktionalitet, end vi tidligere har set i Danmark. Udviklingen af multihallerne skyldes blandt andet store ændringer i idrætsvaner, og at der er kommet meget mere fokus på motion og bevægelse på et samfundspolitisk plan. Regeringen blander sig i højere grad i vores sundhed. I 2013 blev den såkaldte 25-50-75-aftale lanceret med det mål at gøre 75 procent af befolkningen idrætsaktive. Det kræver nye rammer og faciliteter med større fokus på oplevelser, kultur og socialt samvær. De nye multihaller giver nye idrætsmuligheder og er derfor også i det politiske søgelys.