DEL

.

Typisk når man siger metaldetektor, vil de fleste lede tankerne hen mod et håndholdt apparat, som kan bruges til at finde skatter og tabte nøgle i sandet på stranden. Og selvom det er et yderst populært værktøj til diverse hobbyer, kan en metaldetektor også gøre sig uhyre nyttig inden for industri. Her kan man tit opleve, at der kommer fremmedlegemer på samlebånd eller andet, som ikke skal med i det endelige produkt, og slet ikke ud til forbrugeren. Ønsker du at blive lidt klogere på denne type metaldetektor, så læs med her.

Test af fødevarer inden de ryger på markedet

Et rigtig godt sted at anvende disse metaldetektorer er indenfor fødevarebranchen. Hvor de kan bruges til at finde evt. fremmedlegemer, der er kommet med i produktionen. Her kan en metaldetektor gøre sit arbejde. Når virksomheder kvalitetstester deres fødevarer, vil en metaldetektor slå ud, hvis værdierne bliver uforsvarligt høje. Her er det vigtigt, at metaldetektoren er kalibreret, så den er indstillet til den specifikke fødevarer der testes, da det tilladte indhold af jern er meget forskellig, når vi kigger på en agurk og et stykke frisk kød.

Hvad skal den kunne?

De forskellige metaldetektorer, som bruges inden for fødevareindustrien fås i mange forskellige størrelser og modeller. Et vigtigt krav for disse er, at de er udviklet i et materiale, som tåler interaktion med fødevarer. Derudover er et plus, at de er nemme at rengøre og vedligeholde, så de ikke bidrager med skadelige stoffer eller upræcise målinger. Som nævnt ovenfor kræver de ofte en kalibrering, så afhængigt af behovet af metaldetektoren, skal den kunne tage en del indstillinger og kalibreringer, for at sikre det absolut bedste målingsresultat hver gang. Nogle produkter kan give varierende signaler. En metaldetektor med indlæringsfunktion, vil derfor højst sandsynligt give den bedste måling.