DEL

.

Når det er blevet tid til at sælge eller købe bolig, er der mange ting du skal være opmærksom på. Ejendomsmæglere varierer meget i pris, og det kan være svært at gennemskue præcis hvad du ender med at skulle have op af lommen, når købet eller salget er gennemført.

Start online – og lav en liste over billige ejendomsmæglere

Man kan hurtigt få en fornemmelse af, at der kun findes få store aktører på boligmarkedet i Danmark, men der er kommet rigtig mange nye ejendomsmæglere til, og alene den viden kan gøre din forhandling med en ejendomsmægler billigere, hvis du kan pege på nogle af de mange alternativer.

Mange af de store traditionelle ejendomsmæglere viser ikke priserne som det allerførste, men flere af de nye ejendomsmæglere har prisen tilgængeligt på forsiden, og det kan hjælpe dig med at overskue markedet, så du kan overskue hvor du finder det billigste alternativ.

Spørg til priserne

Ejendomsmæglere er ofte villige til at forhandle – det kan have noget at gøre med, at deres priser kan være meget uigennemskuelige, og det kan hurtigt koste en sælger over 100.000 kr. at sælge igennem en ejendomsmægler, hvis ikke man er forberedt til forhandlingen.

Det er vigtigt at finde en mægler som kan sælge boligen billigt, da der er rigtig mange lige nu, som håber på en gevinst ved at sælge – den gevinst skal helst ikke ædes op af høje salærer.

Så spørg ind på forhånd, og vis mægleren at du ved, hvad du laver, og er klar til at handle.

Find ud af hvad du har brug for

At sælge sin bolig er mere end blot at lægge sin bolig op på en boligside såsom Boligsiden og vente. Der er dokumenter der skal gennemses, boligen skal være klar til fremvisning, der skal laves en tilsynsrapport og til sidst skal den igennem tinglysning.

Vær forberedt på, hvilke aspekter du har brug for hjælp til, for det kan også hjælpe dig med at finde en billig ejendomsmægler, hvis du for eksempel ikke har brug for hjælp til fremvisning. Spørg ind til, hvilke ting koster ekstra, for det hjælper med din forhandling at mægleren ved, at du har styr på tingene.