DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Hvis du sidder fast i din jobsøgning eller bare ønsker at lande drømmejobbet lidt hurtigere, skal du høre godt efter. Du kan nemlig gøre en del for at sætte skub i processen. Når du søger job, er det vigtigt, at du bruger folk omkring dig. Ræk ud til dem, der kan hjælpe dig. Vær ikke bange for at prøve det af. Folk elsker at hjælpe, og du vil hurtigt se, hvor stor en forskel det kan gøre for dig og din jobsøgning. 

Opbyg et godt netværk så tidligt som muligt

Hvis nogen skal hjælpe dig i din jobsøgning, skal du først og fremmest lære dem at kende. Det gør du ved at et netværke. Der er mange måder, du kan netværke på. Det bedste er, at du kommer i gang så tidligt som muligt, så du kan få opbygget mange og tætte relationer. 

Mens du studerer har du masser af muligheder for at netværke. Først og fremmest lærer du en masse mennesker at kende igennem dit studie. Dem skal du holde fast i, så de også er en del af dit netværk i fremtiden. Ikke at du skal være bedste venner med alle fra dit studie. Men du ved aldrig, om du får brug for deres hjælp en dag.

Derudover skal du sørge for at netværke i dine studiejobs og praktikforløb. Generelt har folk, der har samlet erfaring og kompetencer fra netop studiejob og praktikforløb lettere ved at finde arbejde, når de står som nyuddannede. Så ud over, at du kan opbygge et netværk den vej, så hjælper du altså også dig selv tættere på jobbet ved at komme ud i den virkelig verden og få dig noget erfaring. 

Men igennem dine studiejobs og praktikforløb lærer du mange forskellige profiler at kende. I og med at der er i en professionel kontekst, så vil de mennesker også kunne hjælpe dig i fremtiden. Hvis du søger et job, hvor en tidligere kollega kan være bindeled mellem dig og jobbet, jamen så kan du bruge dit netværk til at komme nærmere jobbet. Få din bekendte til at lægge et godt ord ind eller nævne, at han eller hun kan stå inde for det, du skriver i din ansøgning. 

Brug de tilbud, der er omkring dig i din jobsøgning

Det er vigtigt, at du bruger folk omkring dig, men det er også vigtigt, at du bruger de tilbud, der er omkring dig. Er du medlem af en A-kasse eller en fagforening, så sørg for at få hjælp af dem til din jobsøgning. 

Din A-kasse kan hjælpe dig med stort set alting, når det handler om din jobsøgning. Her kan du få hjælp til, hvordan du sætter dine kompetencer i spil, hvordan du skriver en god ansøgning, et godt CV og klarer dig godt til jobsamtalen.

Hvis du er studerende, er det vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse, mens du studerer. Så kan du nemlig få både hjælp og dagpenge, den dag du dimitterer. 

Det stiller dig i sidste ende langt bedre, når du skal søge job. Du har nemlig en masse erfaring, et godt netværk og den rette hjælp, du kan række ud til.