DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Når du driver virksomhed, kan det være en god idé at stifte et holdingselskab. Her får du en lang række lukrative fordele, som gør det både nemmere, smartere og mere effektivt at drive virksomhed. Herunder kan du læse mere om, hvorfor du bør stifte et holdingselskab.

Et holdingselskab er et selskab, hvis primære formål er at eje aktier eller anparter i et andet selskab. Derfor kaldes holdingselskabet ofte moderselskabet, mens driftsselskabet kaldes for datterselskabet

Et holdingselskab har mange fordele

Der er mange fordele ved at oprette et holdingselskab. Du kan blandt andet overføre overskuddet fra driftsselskabet til holdingselskabet, hvorefter eventuelle kreditorer ikke har mulighed for at gøre krav på dette.24

Det giver dig en stor fordel, hvis selskabet ender med at forgælde sig eller gå konkurs. Samtidig er der en lang række andre fordele, som du kan få gavn af, når du stifter et holdingselskab, som ejer anparter eller aktier i et driftsselskab.

Hvis du ejer dit driftsselskab sammen med én eller flere partnere, er det samtidig en god idé at stifte et holdingselskab. Denne selskabskonstruktion gør det muligt at fordele overskuddet uden personbeskatning, hvilket er at foretrække, hvis du vil spare udbyttet op.

Herudover er det nemmere at dele ejerskabet, hvis ejerne består af holdingselskaber. Ikke alene giver det bedre muligheder for at fordele udbyttet – det gør det også nemmere at sælge anparter, hvis ejerskabet skal ændre.

Sådan stifter du et holdingselskab

Stiftelse af holdingselskab foregår på samme måde som et almindeligt selskab. Det skyldes, at det ikke er nogen egentlig selskabsform, men derimod blot en betegnelse for selskabets funktion. Du kan både bruge et anpartsselskab og et aktieselskab som holdingselskab.

Det er en god idé at få hjælp fra en selskabsadvokat eller revisor, når du skal stifte et holdingselskab, hvis du vil være sikker på, at det hele kommer til at foregå efter bogen. Hvis der mangler informationer, eller informationerne ikke er udfyldt korrekt, vil det trække processen i langdrag.

Stift dit holdingselskab sammen med driftsselskabet

Det er en god idé at stifte både holdingselskab og driftsselskab samtidig, da du kan gøre det uden meromkostninger – udover det salær, du skal betale din advokat eller revisor, såfremt du vælger at gøre brug af en af disse.

Du kan stifte det uden omkostninger, da du indskyder 40.000 kr. i driftsselskabet, hvis der er tale om et anpartsselskab. Holdingselskabet ejer anparter i driftsselskabet, hvorfor værdien heraf udgøres af startkapitalen, og du slipper derfor at skulle dække dette to gange.