DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Står du og overvejer at udvide din aktieportefølje, eller er du blot ny investor, der leder efter din første handel? Så skal du læse med her, hvor vi forklarer hvorfor du skal investere i guld, og hvorfor det stadig er en sikker investering. Guld er historisk set én af de mest sikre investeringer, og det er det pga. dens sikring fra aktiemarkedet.

Læs med når vi sætter guldet op imod andre råvarer og aktier, og forklarer hvorfor guld er den sikreste investering du kan gøre dig.

Guld, olie eller øvrige råvarer?

Når det kommer til investeringer i råvarer, er motivet bag en sådan investering oftest at den skal være sikker. Råvarer er som regel mere eller mindre sikret mod aktiekurser. Det kan dog variere, da du selvfølgelig kan investere i olie- og guldselskaber. Markedet for råvarer kan være en anelse kompliceret at komme i gang med, da det kræver en bred viden om alle råvarer, for at kunne forstå udviklinger på tværs af alle råvarer.

Af denne grund anbefales en investering i guld, da den historisk og statistisk set har været den sikreste investering af råvarerne. Hvis du derfor er i gang med at lave din første råvareinvestering, er guld en god begyndelse.

Aktier eller råvarer?

En investering i et aktiv der ikke følger kurserne på øvrige aktiemarkeder er attraktiv, fordi du på denne måde kan diversificere din portefølje. Og det er netop hvad råvarerne, og særligt guld tilbyder. Aktiemarkedet er nemlig drevet af fremtidsudsigter, hvilket råvarerne ikke er. Det er til gengæld drevet af det udbud og efterspørgsel der er i nu og her. Det der afgør prisen mest af alt, er hvor meget olie og guld der mangles lige nu, og hvor meget af det der er tilgængeligt.

Invester i lige det du vil

Hvis du som investor har større overvejelser end blot at tjene penge, og gerne vil støtte en specifik industri, kan en investering i en råvare være løsningen for dig. Et fokus på mindre populære råvarer inden for investering har gjort at du kan investere i råvarer som eksempelvis naturgas, cannabis eller hvede, hvis du vil støtte en specifik industri.

Fortsætter med at med at stige

Investering i guld vil fortsat være en sikker investering, i hvert fald hvis du skal tro mange eksperter, der spår guldet til at stige i værdi. Det skyldes bl.a. at mange investerer i guld i krisetider, da det er sikret mod valutakurser og aktiespekulation.