DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Det er en helt fantastisk følelse, når man begynder at sende de første rigtige fakturaer ud til sine kunder. Det er et gyldigt bevis på, at man får penge for noget af alt det hårde arbejde, man har produceret. Hvad enten det ”kun” er et par hundrede kroner, der skal faktureres eller flere tusinde, gør ikke den store forskel i starten. Her handler det om at få nogle penge ind i virksomheden, så den kan begynde at vokse stille og roligt.

Hvilke regler skal overholdes

Der er nogle helt simple lovkrav, der skal overholdes, når disse fakturaer sendes ud. Det er eksempelvis dato – hvornår den udstedes, CVR-nr. og momsbeløb. Der er naturligvis en lang række yderligere elementer, der skal huskes, men dette var blot for at nævne nogle enkelte. Hvis man er helt ny i branchen, kan det være svært lige at overskue, hvor tingene skal placeres, og hvordan det skal skrives.
Derfor er der virksomheder, der tilbyder en form for faktura skabelon. Her er det blot at downloade skabelonen, udfylde de oplysninger der er gældende for ens egen virksomhed og trykke på ”Send”-knappen.
Så er man sikker på, at alting er overholdt, og der ikke mangler noget.

Tid til andre ting

Når man er nystartet, er der mange ting, der optager opmærksomheden. Selvom fakturering er en enorm vigtig del af det selvstændige erhvervsliv, så hersker der ingen tvivl om, at det ikke er alle, der synes, bogholderi er det sjoveste. Derfor bør man overveje at downloade en faktura skabelon, så man hermed får tid til andre ting i sin virksomhed. Det kunne være markedsføring, salg og netværk.
Det at frigive tid til andre ting, der ligeledes er vigtige for virksomhedens overlevelse, er noget mange glemmer. Husk blot at prioritere tiden, hvor I er bedst. Når pengene begynder at strømme ind i virksomheden, kan man begynde at overveje at hyre en bogholder på deltid, som kan håndtere fakturering og regnskab.

Du kan se og downloade forskellige former for faktura skabelon her.