DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Der er ingen tvivl om, at corona  har sat verden på den anden ende og mange virksomheder er blevet gevaldig presset. Blandt dem der naturligvis er blevet meget hårdt ramt her og nu er restauranterne. De blev fra den ene dag til den anden lukket, og fik et påbud mod at have gæster siddende og spise, hvilket af gode grunde er det de lever af.

I de første dage for godt halvanden måned siden, var der mere eller mindre panik og mange begyndte at kigge nærmere på, hvordan amn forholder sig ift konkurs. Der gik dog ikke længe inden mange af dem begyndte at arbejde med det de kan – nemlig at lave mad. Der fik da heller ikke længe fa landet lukkede ned, og til de første restauranter begyndte at introducere take -away konceter, som lige nu holder rigtig mange kørende.

Inden for de sidste par år har rigtig mange tilbudt dette i forbindelse med nytårsaften, men det er de færreste der har kørt med det i dagligdagen.

Denne måde at tæænke ud af boksen har uden tvivl reddet rigtig mange restaurantter fra at gå konkurs, mens mange af os har fået noget dejlig mad ud af det. De tjener uden tvivl mere på maden på denne måde, men samtidig er mulighederne for mersalg i form af drikkevarer som øl, vand og vin samt kaffe og lignende. Typisk de steder, hvor der har været mange ekstra penge at tjene. Det helt store spørgsmål er derfor også, hvor længe det kan blive ved med en lavere indtjening.

Der er uden tvivl mange der venter i spænding til dagene inden den 10. maj hvor der kommer nye retningslinjer.