DEL

Denne artikel er baseret på et kommercielt samarbejde og artiklen er betalt for af den eller de virksomheder, der linkes til.

Træ er uden tvivl et af de mest alsidige materialer, der findes i verden. Derfor er der mange forskellige måder at arbejde med træ på, og for hver måde at arbejde med træ på findes der en ny maskine, der kan tages i brug. Derfor findes der et enormt udvalg af maskiner, og det kan være lidt svært at overskue dem og finde ud af, hvilke maskiner der bruges til hvad.

Brændekløver

Funktionen af en brændekløver ligger lidt i navnet – den kløver nemlig brænde. Den kan være rigtig smart at have, hvis du har meget træ liggende et sted, og gerne vil gøre brug af dette. Så mangler du en maskine til at kløve dit træ til brænde, er det altså en brændekløver, du er ude efter.

Slibebord

Noget andet der ofte er vigtigt, når du arbejder med træ, er at træet bliver slebet ordentligt. Der resulterer som regel i et flottere resultat, samtidigt med at du bl.a. undgår splinter. Dog kan det godt, alt efter hvilket projekt du er i gang med, være noget af et arbejde at skulle slibe det hele i hånden. Det problem kan du undgå ved at anskaffe dig et slibebord, som kan gøre hele denne proces nemmere og mere effektiv.

Bordsav

Skal du skære præcise detaljer i det træprojekt, du er i gang med? Så er denne maskine helt sikkert det, du går og leder efter. Det kan godt være svært at få indgraveret detaljer i træ, og det mindste fejltrin kan være det, der ødelægger udtrykket og udseendet af hele dit projekt. Derfor gælder det om at arbejde med den maskine, der giver dig de bedste muligheder for succes og de bedste muligheder for at være præcis, og der er bordsaven helt klart et godt bud!